Bokningskod 2024: UBH24

produktbild

Livemusik, mat & dryck Under Bar Himmel

Välkommen till lantligt mysiga, naturnära sommarkvällar mitt i city. Hos oss kan generationer mötas, umgås och njuta av livemusik med några av Sveriges största artister tillsammans med god mat och dryck.  

Under Bar Himmel arrangerades första gången under 2021 och har snabbt blivit en populär, välbesökt och självklar höjdpunkt under sommaren i Örebro. Artister som besökt oss är bl.a: David Ritschard, Linnea Henriksson, HANNES, Tomas Andersson Wij, Petra Marklund, Sofia Karlsson, Ludwig Hart, Janice, Moneybrother, Kaliffa m.fl.

Spelgården Wadköping, Örebro

Spelgården är en unik scén i en unik miljö – en amfiteater i trä, mitt bland faluröda trähus, gårdar och kullersten i Örebros äldsta bebyggelse. En dröm för både artister och publik.

Här bygger vi upp ett mysigt och ombonat festområde med bord, stolar, mat-, & dryckesservering och aktiviteter. Området ackompanjeras alltid av DJ eller livepianist.

Varmt välkomna!

Wadköping

Biljetter!

Praktisk information

Hotelpartner

Clarion Hotel Örebro 

Bokningskod 2024: UBH24

På Clarion Hotel Kungsgatan bor både våra artister och många av våra besökare. 

Hotellet ligger på restaurangtäta Kungsgatan. Med bara 300 meter till slottet och en kort promenad till historiska Wadköping så bor du så centralt det går. 

Hitta hit

BIL– Runtom Skytteparken och Öster finns en hel del parkeringar för dig som åker bil. Därefter en kort promenad till både Spelgården och Wadköping.

GÅNG/CYKEL– Att gå eller cykla till Wadköping och Stadsparken rekommenderas starkt. Ta gärna en vända genom parkens grönskande genomfarter och Wadköpings kullersten och butiker när du ändå är här.

Åldersgränser

Under sommaren 2024 så har Under Bar Himmel 18-årsgräns på samtliga evenemang.

Biljetter & sällskap

Biljetter säljs via tickster.com samt via kexxkultur.com. Vi erbjuder oftast en rad olika biljetttyper – singel, par eller sällskap. Antal släppta biljetter och biljetttyper hittas under respektive evenemangs informationstext.

Mat, dryck & kul =)

Vi erbjuder alltid ett utbud av mat och dryck till våra besökare. Alla våra evenemang sker i samarbeten med lokala aktörer.

Hos oss hittar du också olika typer av aktiviteter – ibland kan du spela Cornhole, ibland har vi pingisbord, ibland tävlar vi i dart…

Tillgänglighet

Spelgården är rullstolsanpassad med bra platser på första parkett samt god tillgänglighet till samtliga aktiviteter som erbjuds. Köp gärna biljetter som vanligt men maila oss i god tid innan evenemanget så att vi kan förbereda bästa möjliga platser för dig och ditt sällskap.

Väder & kläder

Tänk på att anpassa kläder efter vädret. Paraply är ej tillåtet pga att det skymmer sikten för personen bakom, använd hellre regnkläder eller regn-poncho. Ponchos finns att köpa på plats, så långt lagret räcker vid de tillfället då vädrets makter plötsligen slår till.